Over de balie te Luik-Hoei

Le Barreau de Liège-Huy est actuellement composé de 1054 avocat(e)s : 866 avocat(e)s inscrits au tableau de l'Ordre, un avocat Communautaire et 187 avocat(e)s stagiaires.

Il compte également 256 avocat(e)s honoraires (titre honorifique accordé à d'anciens avocats qui n'exercent plus la profession d'avocat).

Directory met advocaten

Uitgebreid zoeken

Rechtsbijstand

Een advocaat van wacht verzorgt een korte raadpleging: dat is het eerste advies. Het eerste advies blijft beperkt tot het meedelen van eenvoudige juridische informatie en wordt gegeven tijdens de algemene of gespecialiseerde wachtdienst (jeugdrecht, verblijfsrecht, sociale hulp, recht op huisvesting, consumentenrecht)

 

Nieuws

 
Basisbankdienst vooralsnog een dooie mus

Een wet van 8 november 2020[1]geeft iedere onderneming het recht op basisbankdiensten van een Belgische financiële instelling. In de praktijk is deze regel echter nog steeds dode letter. Intussen aarzelen banken niet om bestaande klanten zonder motivering aan de deur te zetten. Eenmaal aan de deur gezet blijkt het bovendien een moeilijke opdracht om bij andere banken een klantenrelatie aan te knopen.